cartell2016_3

Sant Jordi és un dia especial per a molts de nosaltres. Des de Robotec volem participar-hi per tercer any consecutiu amb la celebració d’un taller de Scratch on els més joves de casa podran aprendre a programar un videojoc i introduir-se en el mon de la programació.

Scratch és un llenguatge de programació “visual”, creat pel famós Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), on el codi es crea ajuntant peces en forma de puzle, tot facilitant el pensament creatiu sense dependre de la sintaxi complicada dels llenguatges de programació tradicionals.

Aquest fet facilita molt l’aprenentatge als nens i nenes i permet desenvolupar petites animacions i jocs de forma molt senzilla. Fins i tot s’han desenvolupat moltes aplicacions “cosines” d’aquesta que permeten la creació de software més avançat, ja sigui per programar robots (Bitbloq, Mblock, Snap 4 Arduino), o aplicacions per a mòbils (Mitt App Inventor).

Aquest any hem decidit dedicar la sessió del taller de Scratch a la sensació de l’últim any, Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir, que malgrat ser un personatge audiovisual, té moltes connexions amb personatges del còmic i el manga, que probablement son el gènere literari preferit de molts joves.

El taller tindrà una durada de 1,30h i es celebrarà a l’aula informàtica de l’Escola de Música. Està destinat a qualsevol jove a partir de 8 anys que sàpiga treballar mínimament amb el ratolí i llegir correctament. Marquem un límit inferior però no superior, donat que possiblement joves d’edat més avançada s’hi sentiran molt a gust coneixent el programa.

Per últim, si voleu participar, només cal que ens envieu un e-mail a l’adreça info@robotec.cat aportant les vostres dades (Nom i cognom de l’alumne i un dels pares o tutor legal i edat de l’alumne). Penseu que les plàces son limitades i per tant quan abans us apunteu millor. Si hi hagués molt d’interés en l’activitat es plantejaria la possibilitat d’obrir una segona sessió.

Així doncs, us animeu a ajudar a la Ladybug?

També us podeu inscriure AQUÍ!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *