L’Hora del codi és un moviment mundial que arriba a desenes de milions d’estudiants de més de 180 països. La setmana del 8 al 14 de desembre de 2014 es celebra la setmana de l’educació de les Ciències Computacionals. I dins d’aquesta setmana, s’oferirà als estudiants una hora per fer una introducció a les Ciències Computacionals, ajudant a desmitificar la programació i demostrar que tothom pot aprendre els conceptes bàsics.

Lamentablement, en els plans d’estudis actuals no és contemplen ensenyaments computacionals (sempre hi ha algun centre on algun professor decidit fa alguna matèria al respecte, però són l’excepció). Però tots sabem que vivim en un món envoltat de tecnologia. I també som conscients que sigui quin sigui el camí que els nostres estudiants triïn per al seu futur, la probabilitat de reeixir augmenta amb la comprensió del funcionament de la tecnologia.

L’Hora del Codi és un primer pas, tot i ser petit, cap a aquesta comprensió de la tecnologia. S’explicarà als alumenes que és la programació, els algorismes, com fer un programa, les diferents instruccions bàsiques, etc. i tot es portarà a la pràctica amb un senzill mètode ideat per aquesta ocasió.

Aquest primer any es farà l’Hora del Codi als alumnes de 5è i 6è de l’escola Guillem de Montgrí gràcies a la col·laboració que hem rebut de la direcció del centre. En propers anys, desitgem poder realitzar-la a més cursos i plantejar-ho a altres escoles de la vila.

L’Hora del Codi és una activitat totalment gratuïta i que realitza l’associació ROBOTEC amb la intenció de difondre els coneixements tecnològics.

Si voleu més informació: http://hourofcode.com/us/ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *