El passat dissabte 18 d’Abril serà una dia molt recordat per tots els membres de ROBOT-EC doncs ens vam estrenar amb el nostre primer taller dirigit als nens i nenes de primària.

Com a primer curs que organitzàvem ens hauríem donat per satisfets amb un grup de 4 o 5 nens però el que mai ens hauríem pogut imaginar era el que va succeir, la veu va començar a corre i les inscripcions ens anaven arribant una darrera l’altra. Finalment vam decidir obrir un segon grup per poder donar oferta a totes les persones i contra tot pronòstic, també es va omplir!

Ens vam trobar doncs amb una vintena de nens i nenes tots amb moltes ganes d’aprendre,

d’experimentar, de jugar, i de descobrir de què anava tot aquest món de l’Scratch…

Des de ROBOT-EC estem molt contents de com va anar tot, havíem preparat el curs amb il·lusió i també amb intriga de com aniria però veient el resultat final no podem estar més satisfets.

Una vegada més hem pogut constatar que els nens son com esponges, que mentre estiguin motivats i interessats o encuriosits retenen tota la informació.

Vam partir d’una història base de la llegenda de Sant Jordi aprofitant que ens trobem dins de la setmana cultural. Els vam donar una guia per poder realitzar la història pas a pas, però com que els nens tenen tanta imaginació i seguir guions és tallar-los les ales, van acabar per canviar les històries. De fet ens vam trobar amb dracs que perseguien princeses tot vorejant uns pastissos. Unes bruixes que perseguien a la princesa mentre unes estrelles es movien aleatòriament. I històries on el dolent era la princesa i el drac se la menjava! Per no parlar del canvis de personatges, escenaris, sons i colors. En definitiva, imaginació al poder! Això és el que volem i això és el que ens agrada.

Vam enllestir la sessió mostrant-los altres coses que es poden arribar a fer amb l’scratch, utilitzar el micro per tal que la princesa faci un «canvi de lloc instantani» amb un picar de mans o connectar l’scratch amb un robot de lego en forma de cocodril, el qual obria i tancava la boca quan en el nostre joc el drac empaitava a la princesa.

No volem acabar aquest petit relat sense donar les gràcies a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per haver-nos cedit l’espai de l’aula informàtica del convent dels Agustins i en especial a en Jordi Reynés per l’interès mostrat i l’ajuda constant que ens ha ofertat en tot moment.

PD: us deixem un petit recull de fotos i també us adjuntem les guies que vam repartir per si algú de vosaltres s’anima a provar-ho des de casa.

 

 

 

intro_scratchv2

GuiaSantJordi2015.odt

2 thoughts on “Taller d’Scratch, ens estrenem!!”

  1. En Nil Martín va sortir molt content , i ja volia saber quin dia serà el pròxim taller.Felicitats! a tot aquest grup de gent amb tanta iniciativa i creativitat. Gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *