El passat dissabte 29 de Novembre va ser especial per nosaltres. Perquè era el primer dia que ens mostràvem a l’exterior, perquè havíem treballat molt per arribar-hi, però sobretot perquè ens vam sentir molt acollits per la gent que va venir a interessar-se per la nostra proposta. Pels pares, però sobretot pels nens i joves.

Aquest 11 de desembre va tornar a ser un dia Especial. Especial amb majúscules, perquè ahir per primer cop vam posar en pràctica els valors que volem fomentar: educació, pensament lògic, col·laboració, interès, il·lusió. Ahir per primer cop vam donar uns cursos als nens de cinquè i sisè de primària del col·legi Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí. No és fàcil per a gent com nosaltres, no profesionals de l’ensenyament, posar-se al davant de 25 nens a explicar quelcom.

Però ens ho han posat fàcil.

La resposta dels nens va ser fantàstica, i és el que dona sentit al que volem fer. Els nens tenen ganes d’aprendre, i quan els agrada alguna cosa, son transparents. Als nens els agrada pensar, i quan es fiquen a dins d’una activitat, es motiven al 100%.

La resposta dels professors també va ser molt bona, en tot moment ens van donar suport i van col·laborar en l’activitat, tant posant-se al costat nostre, com participant amb el nens com un membre més d’alguns dels grups de treball.

Com ja vàrem explicar, l’Hora del Codi és una iniciativa mundial per acostar la ciència de la computació als infants de tot el mon. També ha estat l’excusa perfecta per arrencar. L’ideal que busca la gent de code.org és plenament assimilable al que volem fer nosaltres a escala local, i no podíem deixar de banda a la canalla del poble. Sense aquesta iniciativa, probablement hauríem anat més lents, perdent-nos tot el feedback que ens ha aportat, amb l’energia que suposa.

No volem deixar d’agrair a la direcció de l’escola la porta que ens ha obert. Acabem de començar, i per tant tenim poques referències que presentar, només l’interès i il·lusió que tenim pel nostre projecte, i tot i així ens han deixat participar, posant-nos facilitats des del principi.

Malauradament, no hem pogut participar a totes les escoles del poble. Som voluntaris i no disposem de tot el temps que voldríem per compatibilitzar-lo amb la feina habitual. Estem segurs que la nostra proposta hagués interessat a altres centres i segurament més endavant podrem plantejar col·laboracions de formes diverses.

En aquest sentit, volem animar-vos, a tots els que pugueu estar interessats, que us poseu en contacte amb nosaltres per col·laborar en qualsevol sentit.

Esperem en breu poder organitzar noves activitats. Us informarem regularment, a través dels canals habituals.

Fins aviat!

Com que diuen que les imatges valen més que mil paraules, us posem alguns moments congelats per a la posteritat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *